Cel mai mare lanț uman pe o pârtie din România: la Pârtia Transalpina Ski, în acest week-end

Share

 

Acțiunea are loc sâmbătă, 31 august, și își propune să atragă atenția Guvernului asupra Domeniului Schiabil Transalpina 

Circa o mie de persoane, iubitoare de sporturi de iarnă, sunt așteptate să formeze un mare lanț uman sâmbătă, 31 august,  ora 11.00, pe Pârtia de la Transalpina Ski Resort, din zona Voineasa. Oamenii vor să atragă atenția într-un mod inedit – pe schiuri, vara – asupra deciziei actualului guvern de a sista lucrările de finalizare a Pârtiei Transalpina.

Pârtia Transalpina Ski Resort – un proiect în valoare de aproximativ 35 mil. euro –este cea mai modernă pârtie din schi din România. Lucrările pentru dezvoltarea acesteia au demarat în septembrie 2011. Deși proiectul este finalizat în proporție de 90% și a atras câteva zeci de mii de români în sezonul 2012/2013, lucrările au fost oprite în iunie 2013, printr-o decizie a guvernului Victor Ponta.

Lanțul uman de la Pârtia Transalpina Ski Resort este o inițiativă a grupului “Noi vrem să schiem în România”, un grup de acțiune independent, neafiliat niciunui partid politic și ONG, care își propune să promoveze turismul în România și, în particular, continuarea lucrărilor la Domeniul Schiabil Transalpina. Grupul a fost creat la sfârșitul lunii iunie 2013, de către Denisa Pirnea, o iubitoare de schi din

Râmnicu-Vâlcea. Denisa, 40 de ani, nu face parte din nicio grupare politică și nu are niciun interes comercial în zona Pârtiei Transalpina.

“Chiar nu ne-am săturat să râvnim la pârtiile austriecilor? Acum, când avem și noi o pârtie modernă, o închidem și o trimitem în paragină, cu tot cu banii care s-au investit până acum în ea? Sunt întrebări de bun simț. Iar demersul nostru, de a forma cel mai mare lanț uman făcut vreodată pe o pârtie din România, sper să fie luat în seamă”, a declarat Denisa Pirnea, fondatorul Grupului de acțiune. “Ce vom striga noi sâmbătă? Unu: dați drumul la finalizarea proiectului. Doi: noi vrem să schiem în România!”

Din iunie până în prezent, Grupul Domeniul Schiabil Transalpina a atras aproape 1.200 de membri pe Facebook și a strâns tot atâtea semnături, din diverse colțuri ale țării, pentru continuarea proiectului.

Pentru informații despre dotările Pârtia Transalpina Ski Resort, vizitați: http://www.domeniulschiabiltransalpina.ro/

Alte link-uri utile/VIDEO:

„Schi pe Transalpina” – Știrile ProTV

“Zeci de tineri militează pentru terminarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra” (Digi24, 23.08.013)

***

Despre PârtiaTransalpina Ski Resort:

 

Dezvoltarea Pârtiei Transalpina Ski Resort a fost posibilă printr-un proiect național mai amplu, ce prevedea construcția a 80 de km de pârtii de schi în România.

Proiectul Pârtiei Transalpina Ski Resort face parte din programul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Voineasa”, inițiat în septembrie 2011 și semnat de Primăria Voineasa (coplătitor în cuantumul a 2% din valoarea proiectului), Consiliul Județean Râmnicu-Vâlcea și fostul Minister al Dezvoltării și Turismului.

Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 35 mil. euro, avea ca termen inițial de finalizare 30 iunie 2013. Constructorul, ales prin licitație publică, este Acomin Deva, companie membră a grupului Quasar din Romania.

Proiectul Pârtiei Transalpina Ski are o capacitate de transport de 2.200 persoane pe oră și dotări similare pârtiilor din Austria.

Odată cu oprirea proiectului, 240 de oameni din trei județe –  Hunedoara, Gorj, Vâlcea – rămân fără obiectul muncii.

***

Pentru alte informații, vă rugăm să ne scrieți la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Persoană de contact: Denisa Pirnea, telefon: 0727-699-211