Peste cinci sute de iubitori de schi au dat azi foc machetei Pârtiei Transalpina Ski, în mod simbolic

Share

 

        Pârtia Transalpina Ski,

31 august 2013

 

Peste cinci sute de iubitori de schi au dat azi foc machetei Pârtiei Transalpina Ski, în mod simbolic
Ei au ilustrat, astfel, risipa de bani publici produsă de sistarea proiectului Domeniului Schiabil Transalpina

 

Peste cinci sute de persoane, iubitoare de sporturi de iarnă din diverse colțuri ale țării, au format astăzi cel mai mare lanț uman care s-a realizat vreodată pe o pârtie din România. Ei și-au propus să atragă atenția într-un mod inedit – pe schiuri, vara – asupra deciziei guvernului de a sista lucrările de finalizare a Pârtiei Transalpina.

Pârtia Transalpina Ski Resort – un proiect în valoare de aproximativ 35 mil. euro –este cea mai modernă pârtie din schi din România. Lucrările pentru dezvoltarea acesteia au demarat în septembrie 2011. Deși proiectul este finalizat în proporție de 90% și a atras peste 60.000 de români în sezonul 2012/2013, lucrările au fost oprite în iunie 2013, printr-o decizie a guvernului Victor Ponta.

 

Ca efect al acestei decizii, Pârtia Transalpina Ski Resort este închisă, iar șantierul este în conservare.

 

Acum, când avem și noi o pârtie modernă, ca în Vest, o închidem și o trimitem în paragină? Între a-i pune lacătul și a da foc banilor publici investiți până acum aici nu e nicio diferență”, a declarat Denisa Pirnea, fondatorul Grupului de acțiune “Noi vrem să schiem în România”, inițiatorul evenimentului de astăzi.

 

Lanțul uman de la Pârtia Transalpina Ski Resort din 31 august este o inițiativă a grupului “Noi vrem să schiem în România”, un grup de acțiune independent, neafiliat niciunui partid politic și ONG, care își propune să promoveze turismul în România și, în particular, continuarea lucrărilor la Domeniul Schiabil Transalpina. Grupul a fost creat la sfârșitul lunii iunie 2013, de către Denisa Pirnea, o iubitoare de schi din Râmnicu-Vâlcea.

 

Din iunie până în prezent, Grupul Domeniul Schiabil Transalpina a atras aproape 1.500 de membri pe Facebook și a strâns tot atâtea semnături, din diverse colțuri ale țării, pentru continuarea proiectului.

 

Pentru informații despre dotările Pârtia Transalpina Ski Resort, vizitați: http://www.domeniulschiabiltransalpina.ro/

Alte link-uri utile/VIDEO:

Schi pe Transalpina” – Știrile ProTV

Zeci de tineri militează pentru terminarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra” (Digi24, 23.08.013)

***

 

Despre PârtiaTransalpina Ski Resort:

 

Dezvoltarea Pârtiei Transalpina Ski Resort a fost posibilă printr-un proiect național mai amplu, ce prevedea construcția a 80 de km de pârtii de schi în România.

Proiectul Pârtiei Transalpina Ski Resort face parte din programul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Voineasa”, inițiat în septembrie 2011 și semnat de Primăria Voineasa (coplătitor în cuantumul a 2% din valoarea proiectului), Consiliul Județean Râmnicu-Vâlcea și fostul Minister al Dezvoltării și Turismului.

Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 35 mil. euro, avea ca termen inițial de finalizare 30 iunie 2013. Constructorul, ales prin licitație publică, este Acomin Deva.

Proiectul Pârtiei Transalpina Ski are o capacitate de transport de 2.200 persoane pe oră și dotări similare pârtiilor din Austria.

Odată cu oprirea proiectului, 240 de oameni din trei județe – Hunedoara, Gorj, Vâlcea – rămân fără obiectul muncii.

 

***

Pentru alte informații, vă rugăm să ne scrieți la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Persoană de contact: Denisa Pirnea, telefon: 0727-699-211